Tietoa lipputangoista

Erilaiset lipputangot

Lipputanko on nimensä mukaisesti lipun tai viirin ripustukseen tarkoitettu tanko, jonka pituus ja rakenne riippuu käyttöpaikasta. Lippuja ja viirejä tarvitaan lukuisissa erilaisissa kohteissa ja eri käyttötarkoituksissa, jolloin myös lipputankoja tulee olla erilaisia. Plastiset Oy:n valikoimasta löytyy vaihtoehto kaikkiin käyttökohteisiin.

  • Vakiolipputanko on perinteinen valkoinen lipputanko, joka sopii useimpiin kohteisiin.
  • Turvalukittava lipputanko sopii esimerkiksi taloyhti√∂ille tai julkisiin kohteisiin.
  • Sein√§lipputanko on tarkoitettu kohteisiin, joissa lipputankoa ei voida tai haluta asentaa pihaan maajalalla.
  • V√§rilliset lipputangot sopivat viimeistelem√§√§n tyylikk√§√§t julksivut, joissa halutaan k√§ytt√§√§ vaikkapa yrityksen mainoslippuja.
  • Marssitanko puinen lipputanko, jota on helppo kantaa mukana ja asettaa lattiatelineeseen.
  • Tuulipussitanko on nimens√§ mukaan tarkoitettu tuulipussille, joka ilmaisee tuulta ja tuulen suuntaa.

Lipputangon sijoittaminen

Lipputanko tulee sijoittaa pihamaalla paikkaan, jossa se sopeutuu arvokkaasti ympäristöönsä. Lipun tulee päästä liehumaan vapaasti, osumatta esimerkiksi puihin, sähköjohtoihin tai rakennuksiin. Samoin tangon kaadon tulee tapahtua esteettömästi. Tangon julkisivu (knaapi eli narusakara) osoittaa sinne, mistä sitä eniten katsellaan.

Lipputangon pituus

Lipputangon oikean pituuden määrää pystytyspaikka ja ympäristö. Nyrkkisääntönä on, että lipputangon pituus on noin 1,5x talonharjan korkeus. Lipun tulee näkyä myös tyynellä säällä pihan päärakennuksen yli. Kerrostalossa lipun tulee yltää kolmannen kerroksen korkeudelle.